empty space

petak, 10.08.2007.

sudbine?

Ruke su mu se tresle. POlagano je padao na koljena. I vrijeme je stalo tada. Sve je stalo i padao je dolje, sporo.. .. .. Ali namrštio je lice, dosta tužnih lica, dosta njegovog tužnoh pogleda. Krvario je iz rane koju je dobio od napadača. U banci je, pljačka. Zaštitar je pogođen, baš on. I sada se ne brine za sebe, nego da ženu i dijete koji su u stanu.
Kakva glupost! Da se više brine za njih nego za sebe, zar ne shvaća da umire, pada na tlo, krvari okolo i da... sve stoji oko njega??

Stisnuo je okidač! Nenamjerno, dok mu ruke drhte. Preplašio se svog čina - otkad to on pljačka banke?! I sada se naglo okrenuo i opucao u zaštitara. Pištolj mu pada dolje na tlo, iz ruku. Sve oko njega se zaustavilo dok mu oružje pada na tlo. Drhti. Suze mu naviru na oči - pogodio je čovjeka! Nije mu to namjera, kune se o sve u što vjeruje. Polako skida masku s lica.. Predat će se. Pokušao je - sada će nejgova mnogobrojna obitelj biti gladna jer je dobio otkaz i posrnuo za ovako niskim činom.

Kupljena je. Cijela kompanija je kupljena od stranaca. Novi ljudi dolaze na vrh kompanije. I oni kažu: otkazi! Sad je poslodavci morati biti stvinari u ime novih šefova - davat će otkaze. I dat će nejmu otkaz, vjernom radniku, koji radi u kompaniji već 27 godina, koji se nikad nije bunio, koji nikad nije sam tražio povišicu, kojemu je to jedini prihod da prehrani mnogobrojnu obitelj - dobio je otkaz. I poslodavac poseže u džep, vadi svoje novce i daje mu, misli samo dobro, samo da se snađe dok ne nađe novi posao (iaoko zna da je to sad nemoguće u njegovoj dobi). Ali on odbija milostinju i izlazi iz ureda, i iz svoje bivše kompanije.
...

Ako je sve tako povezano - najbolje je sjesti kući na kauč i ništa ne raditi?
Ili što ako je baš to što će pogoršati stvari za mene ili nekoga - sad više ne znam što je dobro, što ne, ispravno, što pogrešno!?


--------------------------------------------------

1. note: zahvaljujem na glasanju - ovaj blog je sada u top20 na blogeru! top20 glasajte i dalje! ^-^ link je sa strane na blogu!
2. note: pozivam sve da igraju Prizee - razlog: možete dobiti dobre nagrade sasvim free i još igrate zabavne flash igrice. Evo link pa se regajte, navedete mene kao da sam vas uputio i dobijete prvi dan bonus igre! ;) link to Prizee!!
3. note: dajem msn javno - jer me rijetko ima na njemu! hehe zzum-one@hotmail.com
4. note: ako netko ima seriju The O.C. nek mi se javi. ili ako može nabavit - dajem velik trejd za nju! ;)
- 13:57 - Komentari (46) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>